Grillat var det ju på matsedeln i går. Grillat blev det också. På tok för sent kom jag på att vi hade dåligt med sallad hemma, ja dåligt med grönsaker överhuvudtaget.
Man tager vad som finns och vips så stod det en riktigt god röd sallad på bordet. Det lilla gröna kom från växthuset. Ruccola, gräslök och bladspenat baby. Ja faktiskt minibaby.
Vi grillade aubergine och champinjon som marinerats i lite olivolja,salt, japansk soja och chili. Till det serverades sötpotatis och salladen så klart. Jag toppade med några krutonger och parmesan. Jodå det fanns kött också.
Ryttarängens Röda sallad
(2-3 port)
1 klyfta rödkål finstrimlad
1 tomat i bitar
½ röd paprika hackad
Lite finhackad rödlök/gräslök
Ruccola
Bladspenat
Citronpeppar
Svartpeppar
Några krutonger
Riven parmesan
Kram Pia
Det behöver inte vara grönt i salladen för att den ska bli god.
SvaraRaderaKram mamma C