tisdag 20 juni 2017

Bukett och midsommartid

Det börjar närma sig midsommar. Va? Hur hände det liksom? Mitt i sommaren redan... Fast jag tänker att sommaren börjar efter midsommar.

 Det är då värmen brukar komma och man blir ledig. Jag gillar att softa ner i vårt uterum, slippa tv:n och bara mysa där ute. Samla tankarna och fatta beslut. 

Jaaa som vad man ska bjuda på när det kommer lunchgäster på midsommarafton tex. Ska man vara så där jättetraditionell? Eller ska man dra till med ett turkiskt smörgåsbord, Meze. Hmmm Ja tror det blir sill och färskpotatis som det brukar, Lite strömming och gräddfil och just ja, gräslök ska det vara så klart och ägg. Jag tänker att man ska väl hålla på traditionerna. 

Goa Mamsen och Pappsen skulle väl sätta vindolmarna i halsen och få allergiska besvär av falafel, Baba ganoush och fyllda dadlar. Men Janssons frestelse, det blir det inte faktiskt. 

Nopp jag bestämmer att det inte blir det men kanske en snaps till sillen, köttbullen,prinskorven och omeletten och så självklart jordgubbar till efterrätt. 


Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Åh,så vackert .... ❤️
    /Kram

    SvaraRadera
  2. Jag måste också på allvar fundera vad jag ska bjuda på på fredag....... Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Jag måste också på allvar fundera vad jag ska bjuda på på fredag....... Kram Anette

    SvaraRadera
  4. Här blir det sill lunch och grillen på kvällen. Kanske något gott med jordgubbar.
    Kram mamma c

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.