lördag 9 september 2017

Den snurrar för fort.

Jag menar vår planet. Jag läser om tid och tystnad, om lugn och ro. Inte hittar jag den. Inte ens på semestern.

 Ja jag vet att man alltid har ett val fast om jag fick välja så skulle jorden snurra mycket saktare. Jag skulle jobba mindre, umgås med nära och kära, vara ute mer, motionera oftare, sova längre på morgonen, göra saker långsamt. Men det kan jag inte välja för timmarna räcker inte till eller pengarna. Sen är det hetsen och stressen som stör mig. Tycker ibland att man är som en marionettdocka, det är någon annan som styr mig. Samhället heter det visst. Allt ska gå så fort och snabbt. Man ska hinna med så mycket, göra kloka val, vara överallt och prestera. 

Jag kommer på mig själv med att jag svär åt folk som kör lagligt på väg hem från jobbet eller till. Ja bara för mig själv men ändå. Dom sinkar min tid. Fatta! Sjukt! Det är bara en sak av alla knäppa saker jag stör mig på vad gäller tid och mig själv. Tex. Rulltrapporna går för sakta... om jag springer upp för den vanliga trappan så spar jag kanske någon sekund. Att jag gör många saker samtidigt i farten så spar jag in lite tid. Att man släpar och kånkar så armarna nästan går av för att slippa gå två gånger när man handlat och ska lasta ur bilen. Eller om någon frågar, har du tid en stund? NEEEEJ! vill jag svara men säger ja så klart. Att jag väljer att jobba hemifrån ibland för man får mer gjort. Det är ett sjukt beteende. Jag borde ju veta bättre. Var ju sjukskriven förra hösten på grund av utmattning/depression.

 Vi avbokade en tripp nyss, en tripp till Öland där jag brukar hitta ro och härlig sinnesnärvaro. Varför? Av många skäl men tid är en. Vi har ju nyligen varit på semester så jag borde inte klaga, men om jag kunde välja så skulle jag gärna åkt. Jag skulle stanna där länge, länge och bara vara. Nu har jag ändå tagit mig tid till att blogga. Fniss! Ja jag gör det medans jag väntar på att brödet ska jäsa. Det gäller ju att prestera eller hur var det nu igen?

Kram Pia


6 kommentarer:

  1. Känner igen mig där i bilen och rulltrappan....
    Önskar dig en fin helg!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Jag har tre döttrar i ungefär din ålder som har precis samma symptom som du har. Och jag står bredvid och ser och minns att jag var precis likadan och hade lika ont om tid och dignade under alla måsten. Visst är det ett kvinnoproblem? Alltså, vi ska prestera mer, mest och bäst... varje dag. Jag har inget klokt svar att ge utan bara ett som du redan vet. Du kan bara själv förändra din situation och lära dig att säga NEJ. Jorden snurrar inte fortare, det är du som snurrar Pia! Önskar dig framgång...

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Mycket jag håller med dig i det du skriver. Men det är bara vi själva som kan bromsa upp. Ha en fin helg.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  4. Oj, oj, det här låter stressigt, och jag vet hur lätt det är att hamna i det... men om du redan varit i utmattning så måste du nog se upp..säger det av välmening! Inte värt all stress.. men jag vet det är lättare sagt än gjort, men Eva-Mari säger kloka ord här ovan..

    Ta hand om dig vännen!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  5. Ja, det är lustigt det där med tiden... vi tycker att andra verkar hinna mer än oss själva... fast vi alla har lika många timmar/dygn. Det handlar om att prioritera får vi alltid höra. Och det är ju den enda sanningen... även om det är svårt. Jag kan bara hålla med om att tiden oftast inte räcker till allt man vill hinna. Men det är bara en själv som kan bromsa ned och strunta i omvärldens krav på oss själva, där är det bara vi som kan avgöra vad som är rätt och viktigast för oss. Man får vända negativa saker till positiva saker så gott det går. När trafiken går för långsamt... passa på att andas, lyssna på radio eller en ljudbok. Varva ner, så är det gjort till man kommer hem. Att springa uppför trappen istället för att ta den långsamma rulltrappan... där har vi lite vardagsmotion, så slipper vi få ångest för att vi motionerar för lite... samma med att gå två gånger med kassarna... mer motion ;)
    Pepp-kram till dig Pia!
    /Maria

    SvaraRadera
  6. Ja du Pia...håller med dig!! Tiden som ALDRIG finns, dagar som går som ryk och drag...sur, trött och stressad är man! Tycker alla kliver på en! Förstår att du undrade över mitt inlägg om tid ha ha. Men jag åkte iväg några dagar, tog ett djupt andetag och lämnade klockan hemma. Men nu hemma igen och vaknade i morse med ett MÅSTE-GÖRA-LISTA bredvid mig, bläääää.
    Kram till dig - ny vecka, ja det får gå det med...
    Titti

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.